Onderteken de Online bospetitie (http://www.ggf.be/petitie.htm):

Lappersfortbos blijft bos!

 

De oorlog tegen de zonevreemde bossen moet stoppen en dus vragen we een wapenstilstand. Te beginnen met het integraal behoud van het Lappersfort als toegankelijk vredesbos. Aan de nieuwe brede coalitie van Brugge vragen we een signaal van hoop & vrede. Het Lappersfort is en blijft symbool van de vele zonevreemde bossen en daar horen in deze opwarmende 'inconvenient truth'-tijden geen bijlen in thuis. Op de klimaatconferentie roept onze grote zus, de Green Belt Movement (http://www.greenbeltmovement.org) van Nobelprijswinnares Wangari Maathai, op om bomen te planten tegen de CO2. Wij roepen op om zonevreemde bomen en bossen te behouden en te bewaren voor de volgende generaties. Zo is de cirkel rond.

 

 

 

WAPENSTILSTAND LAPPERSFORTBOS

November–

December 2006

Als u wilt dat we uw naam van onze verzendlijst verwijderen, klikt u hier.

Vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar H-Zine@skynet.be of bel naar de H-foon:

050/39.09.57

 

 

Wat zeg je, 3,5 ha kappen? Hebben ze geen gekapt genoeg? Dat ze zichzelf kappen, kappers kunnen ze vinden om elke hoek. Maar laat ze mijn bos met rust, mijn bos verlangt rust, het is een rustig bos. Laat het met rust zoals ik rust verlang. Lang al naar bosrust verlang.

 

Roestige heren zijn het, zeg het, roestige heren zeggen we, die onze bossen kappen om er onzin te poten, onzin te planten: beton, beton, beton en nog eens beton. Van beton zijn die heren, hersenen van beton hebben die heren. Betonnen heren zijn het. Ze hebben een gat van beton en een pik van beton en een maag van beton. Van breed beton zijn ze. Kortom , Heren van Beton.

 

Maar wij zijn Heren van het Bos.

 

Hedwig Speliers

We roepen de overheden op om alle mogelijke pistes te bestuderen om het integrale Lappersfortbos als stadsbos te vrijwaren (aankoopoptie industrieel gedeelte, BPA-wijziging, nieuw groen RUP, duurzame grondenruil, Fabricom-bos-stichting met schenking voor 1 symbolische euro ...).

 

Deze open brief en vredesoproep voor de nieuwe Brugse coalitie vind je hier.

BAAS IN EIGEN BOS

Tekstvak: Onze sites:

OP DE GGF-AGENDA VREDESBOS

02 December: de West-Vlaamse NME-beurs (bezoek online)

 

Elke zondag tot eind december om 10u30 wandeling met bosgids in het Lappersfort. Met focus op poëzie op 3/12 (Marcus Cumberlege) & 24/12 (kerst) & 31/12 (Paul Saccasyn), wilgendreef, Vaartdijkstraat ingang 2

 

06 December: Vijfde Sinterklaasschoenzetting, woensdag 6 december om 16u op de Burg van Brugge waar we veel schoentjes zetten voor het volgende stadsbestuur en het integraal behoud van het Lappersfortbos. Welkom!

Steun de strijd voor de Hanzestad als duurzame gemeente: 001-3811845-15

STEM VAN BROOD EN BOSSEN

Op zondag 1 oktober stelden we de bosdichtbundel Stem van Brood en Bossen voor. Dat gebeurde op The Old Piper, in aanwezigheid van een pleiade bekende dichters. Zowel een vurige zon als de hamer van Thor de dondergod konden onze bosdichters niet weerhouden de stem van de bedreigde bossen te verwoorden...

Op de websites van Sabine Luypaert en van het GGF vind je mooie fotoreportages over deze geslaagde activiteit.

 

Steun ons en koop de bosdichtbundel (5 euro) on line (http://www.regiobrugge.be/lpsbundel.php) of in de boekhandels de Reyghere of De Meester.

 

Een fragment uit het gedicht ' heren van het bos' van Hedwig Speliers lees je hiernaast