Veldslag

 

De oude boom in de

wei achterom – hoe groot

zijn wij in hem geworden –

dat zelfs onze kleine schaduwen erin

zijn blijven leven.

 

Wij schiepen legers en

roemrijke overwinningen.

Vol lof werden wij gelauwerd en

vereerd door onze bloedeigen handen.

 

Als wij elkaar nu tegenkomen

kijken onze ogen elkaar aan, voldaan

en weten wij onszelf berust,

onze veldslagen overwonnen.Steven Pollet,

Lappersfort Poets Society

Zomerzonnewende

Nummer 16,

Zomer 2009

Als u wilt dat we uw naam van onze verzendlijst verwijderen, klikt u hier.

Vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar H-Zine@skynet.be of bel naar de H-foon:

050/39.09.57

 

 

Hoe steunen?
En hoe deelnemen aan acties bij kap?
 

Ook  na 7 juni is het laatste bedreigde deel van het Lappersfortbos (BPA Ten Briele, 7 voetbalvelden groot) bezet door de bosbezetters van www.groenfront.be, een netwerk van geweldloze directe activisten. 

 

Als je gewaarschuwd wilt worden, als ze kappen in het Lappersfort (sms-bosalarm), mail dan naar lappersfort@gmail.com je telefoonnummer.

 

PS: Wordt er gekapt in het Lappersfort, kom dan zo snel mogelijk actie voeren aan brug Steenbrugge. De avond van de kapdag is er ook een eerste verzameling rond 20u op ' t Zand met eerste betoging... www.lappersfort.tk   

 

Steun de strijd voor het integraal behoud van het Lappersfortbos 001-3811845-15.

Lappersfort nog steeds bezet!

Tekstvak: Bevriende sites:

Verkiezingsbosmanifest  GGF opgedragen aan de nieuwe vlaamse regering:

 

Oranje: “We brengen de zonevreemde bebossing in kaart, herbestemmen waar nuttig en mogelijk, en zoeken naar gepaste oplossingen waar niet mogelijk.”

Blauw: “Het moet perfect mogelijk zijn om tussen de betrokken eigenaars een overeenkomst te maken waarbij een duurzame grondenruil op vrijwillige basis tot stand kan komen. Hiervoor kan de Vlaamse overheid een bemiddelende rol spelen.”

Rood: “Voor ons is de bescherming van bestaande bossen en de uitbreiding en ontwikkeling van nieuwe bossen erg belangrijk.” 

 

Oranje, blauw en rood, kap & ontruim het bezette bos na 7 juni niet. Geen klimaatwoorden zonder bosdaden. Bestudeer de duurzame grondenruil of andere pistes uit ons verkiezingsbosmanifest on line op www.ggf.be ( april ) en op http://www.indymedia.be/nl/node/32695  

Verkiezingsbosmanifest

Zomerzonnewende 2009 vieren we in het Lappersfortbos op zondag 21 juni, 14u30. There will be a Lappersfort wood walk with as theme: a midsummer night dream. Be part of it. Choose side on the boulevard of broken dreams & poetry. The tree (4) bosmusketeers zijn Marcus Cumberlege, Paul Saccasyn, Staf De Wilde en Martin Burke. Bosminnestreel Frank Van Alfene www.frankvanalfene.be zal ons Poëziebos muzikaal vereeuwigen.

 

Meer gedichten op http://www.regiobrugge.be/lappersfortpoets.php De muzes van het bos dromen van de zonevreemde bossen als vredesplaatsen: rust- en stilteplekken voor mens, boom, dier en wereld. Details kan je zien op http://www.bondbeterleefmilieu.be/agenda/detail.php?i=755

*Dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang langs Hugo Clauspad

*Zomerzonnewende 2009 in Lappersfort: zondag 21 juni, 14u30

*Vredesweek 2009 bezoekt Lappersfortbos op vrijdag 25 september, 17u. Er is een poëziewandeling in het Vredesbos met Peter Theunynck

*Week van het bos 2009: 18 oktober in 2009, 14u30

*Gedichtendag 2010: 28 januari 2010, 14u30

 

(hoofdingang Ten Briele ANB-bord)

Seizoenswandelingen