GGF WIL thuis in de stad KOMEN

 

Persbericht Groene Gordel Front in Brugge en Ommeland 27 februari 2007
VAN VANDE LANOTTE NAAR DELANOTE GGF wil thuis in de stad komen (zie bijlage)
 
Onlangs bracht het Groene Gordel Front een hoopvol bezoek aan SPA-voorzitter Johan Vande Lanotte in Oostende. De bosdichters van de Lappersfort Poets Society lieten zich daarbij niet onbetuigd. Ze brachten hem 'een bosgeuzenlied & een silent protest' (zie www.ggf.be bij acties en poëzie of op http://www.regiobrugge.be/lappersfortpoets.php).
 
Van Oostende naar Brugge is maar een kleine stap. Tussen Van Vande Lanotte en Delanote is er maar een verschil van vier letters. Op 1 maart neemt Otmar Delanote de taak van kabinetschef van burgemeester Moenaert op zich. Het Groene Gordel Front wenst hem veel geluk toe in het Brugse stadhuis en brood, rozen en bossen op zijn levenspad.
 
Geluk kun je een handje helpen, bijvoorbeeld door goed contact tussen burgers en bestuur. Vandaar dat wij - als aanzet voor een onderhoud met het Brugse stadsbestuur - een verkennend gesprek vragen tussen een kleine GGF-delegatie en de nieuwe kabinetschef en de schepenen Lambrecht en Van Volcem. Na een goede ontvangst in Oostende is thuiskomen in Brugge, onze eigen stad, een kleine wens van ons.
 
Onderwerp van het stadhuisgesprek is een eerste kennismaking en een woordje uitleg bij de open participatiebrief on line op onze site rond drie koningen 2007.
 
Onze officiële contacten met het stadsbestuur van Brugge dateren van december 2003. We herinneren ons ook levendig de goede ontvangst door de heer Mosar, protocolchef, op Pasen 2004, waarbij we het hoopvolle paasei  - gevonden in het Lappersfort - aan het stadsbestuur bezorgden. Sindsdien bleef het stil. Al was het contact met burgemeester Moenaert & Bos-Minister Peeters hartelijk bij de inwandeling van het Lappersfort als deel stadsbos eind september 2006.
 
Via dit persbericht durven we dromen van meer !
 
Brugge, plus est en nous !
 
Het LAPPERSFORTMUSEUM online
http://www.regiobrugge.be/lappersfortpoets.php
http://ggf.regiobrugge.be   www.ggf.be
 
Peter Theunynck, voorzitter Groene Gordel Front in Brugge en Ommeland (GGF) & woord-voerder Lappersfort Poets Society, 0486/737220  & Luc Vanneste, secretaris GGF & medewoordvoerder Hanzestadcoalitie, 050/390957
 
Duurzaamheid omdat de toekomstige generaties ons dierbaar zijn...
SAMEN ZUURSTOF GEVEN AAN EEN DUURZAAM BRUGGE
Opdat het hart van de schildpad nooit ophoudt met slaan....