SOS Chartreuse 
neen, tegen het RUP
ja, voor een duurzame (economische) ontwikkeling


Een (symbool)dossier in wording is het dossier 'Chartreuse', een prachtig stukje open ruimte gebied dat maar één nadeel heeft: het ligt langs de E40 en de N31 (de Expressweg), kortom een "ideale" autolocatie waar geldwolven op af komen.

Ondertussen negeren deze wolven in maatpak de zachte weggebruiker (oh ja, er ligt wel een boemelstation iets verderop, maar tja, dat is ons inziens niks voor tgv-mannen met stropdas), snijden ze de Brugse groene gordel zonder probleem in stukken en hollen ze ondertussen de Brugse binnenstad verder uit en laten ze de Brugse middenstanders (weer eens) in de steek.

We zeggen daarom NEEN tegen de blinde verkaveling van open ruimte, neen tegen het RUP, neen tegen niet-duurzame plannen.
We zeggen daarentegen resoluut JA voor een hoopvolle Brugse (economische) ontwikkeling en lanceerden daarom het Hanzestadproject (we voorzien zelf een hoofdkwartierenzone omdat Brugge inderdaad nood heeft aan een sterke locomotief, maar we spelen hiervoor Brugge's échte troeven uit, nl. haar cultuur-historische troeven) !

In feite een contradictie: de "blauwen" prefereren hier een groen blaadje terwijl de milieubeweging de stad en haar oude gildebewoners opzoekt.

Wil je meer weten over het gebied? Lees hier het verhaal van de Chartreuse, een ogenschijnlijk idyllisch groen stukje Brugge ... maar vergis je niet : ook hier loert er dus een boze wolf om de hoek !

Wat vind je nog op deze website?